Skip to content

Jubileumconcert

30 jaar Asser Bach Cantategroep – dat wordt gevierd op 17 december 2022
… met een bijzondere uitvoering van Bachs Hohe Messe in de Grote Kerk in Veenhuizen.

Op 17 december 2022, om 20.00 uur, voert de Asser Bach Cantategroep de Mis in b-klein van J.S.Bach uit, de zogenoemde Hohe Messe. Voor dit hoogtepunt gaan koor en orkest naar de fraaie Grote Kerk van Veenhuizen, op korte afstand van Assen. En u bent van harte welkom om erbij te zijn! Voorafgaand aan het concert, vanaf 18.15, kunt u in de Koepelkerk van Veenhuizen luisteren naar een lezing over de Hohe Messe door barokspecialist Ton Koopman

In 1992 begon een aantal enthousiaste muziekliefhebbers plannen te maken om regelmatig cantates van Bach te laten horen in een kerkdienst: het begin van ABC. Sindsdien zijn er zo’n 120 cantates uitgevoerd, meestal in Assen maar ook ver daarbuiten. Koor en orkest bestaan net als in het begin grotendeels uit amateurs. Voor de solozangpartijen worden traditiegetrouw professionele zangers aangetrokken. Instrumentale solopartijen worden meestal door eigen musici uitgevoerd. Dat zegt wel iets over de kwaliteit!

Op 17 december wordt ABC geleid door de vaste dirigent Marion Bluthard. Het orkest wordt die avond versterkt met een aantal professionals op o.a. trompet en pauken. Over de solisten leest u later meer. Zoals gebruikelijk wordt het kistorgel bespeeld door Wietse Meinardi, vaste organist van de Adventskerk in Assen, de thuisbasis van ABC.

Via de link op deze pagina kunt u kaarten bestellen voor zowel lezing als concert. Een kaartje voor het concert, inclusief programmaboekje en koffie of thee in de pauze, kost €30, wie jonger is dan 30 jaar betaalt € 15. Voor de lezing betaalt u € 12,50.

We zien u graag in Veenhuizen!

De komende tijd kunt u hier meer informatie lezen over de geschiedenis van ABC, over het project Hohe Messe en over het stuk zelf, over de musici die meewerken, over de lezing van Ton Koopman, over de locatie…